Eredményes a MÁV-START és a GYSEV korszerű motorvonatok beszerzésére kiírt pályázata

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közös ajánlatkérőként tavaly novemberben indított nyílt közbeszerzési eljárást villamos motorvonatok beszerzésére. Ennek keretében a MÁV-START 42 darab, a GYSEV 6 darab egyáramnemű, részlegesen alacsonypadlós regionális villamos motorvonatot kíván beszerezni, melyek legalább 200 ülőhelyesek, 160 km/óra sebességűek, akadálymentesek. A motorvonatok szállítási véghatárideje 2015. szeptember 30.
A közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszának lezárásáig, 2013. január 3-ig a tenderdokumentációt kiváltó nyolc gazdasági szereplőből egy pályázó, a Stadler Bussnang AG tett ajánlatot. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az ajánlatot minden szempontból megvizsgálta, s az ajánlatot eredményesnek találta. A 2013. február 26-i eredményhirdetést követően a nyertes pályázóval – a vonatkozó törvényi szabályozás szerint – 30 napon belül kell megkötni a szállítási szerződést.
A Kormány februárban határozatot hozott arról, hogy jóváhagyja a MÁV-START és a GYSEV részére a villamos motorvonatok beszerzésének támogatását és kiemelt projektként kezelését, az Új Széchenyi Tervhez illeszkedően, a KÖZOP programban. A KÖZOP-forrás biztosításával kapcsolatos előkészítő munka folyamatban van.

Swisscham Hungary

Székhely,
POSTÁZÁSI CÍM:

1134 Budapest
Váci út 33.

 

IRODA:

1143 BUDAPEST 
Stefánia út 107.
(Svájci nagykövetség)

TelEFON:

+36 30 902 63 49

info@swisscham.hu

RSSRSS